Bør jeg Jobbe Hjemmefra eller Delta i Kontorfellesskap?

5. desember, 2016

kontorfellesskap

Det er nok mange som drømmer om å kunne jobbe hjemmefra. Stå opp om morgenen og allerede være tilstede på jobb. Ikke noe kollektivtransport eller køkjøring, dusje kan man gjøre til lunsj eller når arbeidsdagen er over. Man kan styre sin egen tid og ta seg en fridag eller fritime når det måtte passe.

Selv om det kan virke perfekt å jobbe hjemmefra har dette også sine utfordringer. En av de største utfordringene med å arbeide fra sin egen leilighet er at privatliv og arbeidsliv blir en og samme ting. Dette byr på utfordringer da det er vanskelig å sette fra seg jobben og ta seg fri på kvelden. Samtidig kan det også være lett å holde på med andre mer private aktiviteter når man burde fokusert på arbeidet.

Andre utfordringer med å jobbe hjemmefra er isolasjonen og mangelen på kontakt med andre mennesker. Dette gjelder både i sammenheng med arbeidsdagen, men også det sosiale etter jobb.

Hva Med Kontorfellesskap?

For å lettere kunne skille mellom arbeid og fritid og å få mer jevnlig kontakt med kolleger og likesinnede velger mange selvstendige å slutte seg til et kontorfellesskap. Her kan man leie et eget kontor eller benytte ledige kontorplasser og møterom i et fellesområde.

I de fleste norske byer finnes det gjerne et og i mange tilfeller flere ulike kontorfellesskap der man kan treffe likesinnede. Orienter deg gjerne med hvilke fellesskap som er tilgjengelig i nærheten av der du bor for å finne et som passer deg og din bransje best.

> De Første Steg til et Eget Firma

> Sette opp et Eget Kontorlokale

> Hold Orden på Regnskapet – Trenger du Revisor?

samarbeid

Bli Kjent med Dine Nye Kolleger!

En av fordelene med å flytte inn i et kontorfellesskap er at du blir kjent med andre selvstendige næringsdrivende som er i samme situasjon som deg. De kan ha et nytt firma og jobber med å etablere seg, eller de kan ha vært selvstendige lenge og dermed ha god erfaring rundt de ulike prosessene.

Du vil også finne at flere av dine nye kolleger har erfaring og ekspertise som du som firmaeier kan dra nytte av. Noen vil kanskje ha god erfaring innen revisjon og regnskapsføring, andre vil jobbe med grafisk design, ha erfaring med markedsføring eller annet som kan hjelpe deg å komme deg videre.

Andre igjen vil gjennom sitt virke ha bygget opp et godt lokalt nettverk i hjembyen din. Om ditt eget nettverk kanskje består av personer fra klassen din eller personer fra fotballaget, har dine nye kolleger kanskje bekjentskaper i det lokale næringslivet eller i politikken.

Bygg et Profesjonelt Nettverk

Ett alternativ til å delta i et kontorfellesskap er å starte arbeidet med å bygge opp et profesjonelt nettverk rundt deg og din bedrift.

Sørg i så fall for å få til en ordning der du møter og snakker med dine profesjonelle partnere med jevne mellomrom slik at du kan holde en sosial profil selv om du arbeider hjemmefra.

Det kan fungere godt å jobbe fra et kontor hjemme i din egen stue, men for mange kan det være sunt å komme seg litt ut og møte likesinnede for å diskutere fag og for å få en bedre forståelse av forretningslivet.

Skriv et svar